Studenti EF navštívili v rámci studijní cesty rakouský Linec

V rámci předmětů Destinační management a marketing a Marketingové nástroje v cestovním ruchu byla pro studenty Obchodního podnikání uspořádána dvoudenní studijní cesta do metropole Horního Rakouska Lince. Výuka v těchto předmětech probíhá projektovou formou.

24. a 25. listopadu 2016 měli studenti možnost seznámit se s provozem regionálního letiště Linz, marketingem města Linz a spolkové země Horní Rakousko. Na semináři pro studenty vystoupili ředitel komunikace a PR Blue Danube Airport Ingo Hagedorn, zástupkyně Oberösterreich Tourismus Jitka Zikmundová a ředitel organizace destinačního managementu Linz Tourismus Georg Steiner. Následovala prohlídka areálu letiště. V odpoledních hodinách se studenti seznámili s expozicí ARS Electronica Centre, večer se odehrál alternativní program – část studentů navštívila představení v Musiktheateru Linz a druhá část průvodcovanou prohlídku historického centra města. Druhý den byla pro všechny studenty uspořádána průvodcovaná prohlídka Musiktheateru Linz a prohlídka návštěvnického centra Ocelový svět (Stahlwelt) s odborným komentářem.

Studenti v rámce exkurze načerpali informace pro zpracování semestrálních projektů, které jsou zadány od partnerských subjektů z Horního Rakouska – Oberösterreich Tourismus, Linz Tousimus, Blue Danube Airport Linz a Musiktheater Linz.