Kemp na hranici "Od železné opony k Zelenému pásu Evropy"

Jste rádi v přírodě? Poznáváte rádi nové lidi? Zajímáte se o Rakousko a naši společnou historii? Mluvíte anglicky nebo německy? Přidejte se ke skupině mladých lidí a zúčastněte se letošního Kempu na hranici / Grenzlandcamp ve Windhaagu u Freistadtu! Zde se můžete zúčastnit také otevření nového Green Belt Centra už v sobotu 3. května (viz pozvánka).

Skupina mladých lidí z Rakouska, která ráda tráví volný čas v přírodě, letos chystá strávit víkend v území, kde se kdysi táhla tzv. železná opona (v červnu a v červenci). Víkend bude zaměřený na poznání tohoto území z přírodovědecké a historické stránky. Naučíte se něco i o divokých bylinkách a jak z nich v přírodě vařit. Na tento víkend jsou zváni také zájemci z ČR. Cílem je navzájem se poznat a zjistit jak je toto "území nikoho" vnímáno z obou stran hranice.

"Těší nás, že na našem kempu můžeme nabídnout místa pro dva účastníky z České republiky za zvýhodněnou cenu - 95 € na 4 dny (včetně stravy). Pokud Vám to přijde zajímavé, pošlete nám na e-mail info@wildefeldkueche.at krátký motivační dopis (nejlépe v angličtině nebo němčině, max. 1 A4) s odpověďmi na tyto otázky:
- Proč se chcete kempu zúčastnit?
- Jaké dovednosti, znalosti či příběhy, vztahující s k železné oponě s sebou přineseš?

Zde naleznete více informací a další nabídku k Zelenému pásu Evropy.

Pojďme budovat mosty a podat si ruce - těšíme se na Vás!"

Bettina Hellein & Florian Holzmann & Boris Hulka

 

Využijte