Dobročinná sbírka Srdce za knihu

Středa 28 listopad 2018 Celý den

do

Sobota 22 prosinec 2018 Celý den

Téměř každý z nás má doma knihu, kterou jen tak do ruky již nevezme. Ta však může velice dobře posloužit ještě někomu dalšímu. A právě to je smyslem dobročinné sbírky Srdce za knihu, kterou pořádá Akademická knihovna Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Od 14. listopadu může každý přinášet použité knihy do Akademické knihovny Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích (pobočka Branišovská, pobočka „Na Uranu“, Knihovna J. P. Ondoka v Kněžské ulici), a podpořit tím tuto akci.

Výběr použitých knih je jen půlkou celé akce. Uvítáme všechny typy knih, od románů přes pohádky, cestopisy, kuchařky až po sbírky básní. Darované knihy budeme průběžně třídit. Ty v dobrém stavu bude možné od 26. listopadu zakoupit za symbolickou cenu 50 Kč. Maximální darovaná částka omezena není. Celý výtěžek sbírky bude rozdělen rovným dílem mezi tři vybrané organizace – Centrum ARPIDA, Domov pro seniory Máj České Budějovice a Útulek pro opuštěná a handicapovaná zvířata České Budějovice. Každý, kdo se rozhodne darovat použitou knihu pro tuto sbírku, si bude moci jako odměnu vybrat placku s jedním ze šesti motivů. Ty vycházejí z cíle sbírky, tedy podpory dětí, seniorů a zvířat. Na každé placce je také logo sbírky, spojená srdce. Proto název Srdce za knihu.

Sběrná místa knih se nacházejí u infopultu v přízemí Akademické knihovny na Branišovské ulici v Českých Budějovicích, ve studovně Akademické knihovny v budově Zdravotně sociální fakulty na sídlišti Vltava (tzv. Uran) a v Knihovně J. P. Ondoka Teologické fakulty v Kněžské ulici. Knihy je možné darovat kdykoliv v provozní době knihoven, a to od 14. listopadu až do Vánoc. Zakoupit knížky bude možné od 26. listopadu do 22. prosince. Aby bylo z čeho při koupi knížek vybírat, zahájili jsme jejich sběr dříve. Počet knih v prodeji se tak bude s přibývajícím časem, doufejme, zvyšovat. O aktualitách vás budeme samozřejmě pravidelně informovat. Více se dozvíte na www.lib.jcu.cz

Předem velice děkujeme všem dárcům.

Akademická knihovna Jihočeské univerzity.

Kde
Akademická knihovna JU
Přidat událost do kalendáře
iCal