ÚFŘP party aneb protancuj se k dobročinnosti

Každoročně pořádaná událost pod záštitou Jihočeské univerzity a Ekonomické fakulty, jejíž výtěžek je darován Centru BAZALKA, nalákal skoro k povinné dobročinnosti. Téměř tři stovky lidí si zakoupili vstupné, neváhali a přišli 1. prosince 2015 do klubu K2 podpořit dobrou věc. Tu, jak již bývá zvykem, pořádají studenti 5. ročníku oboru Účetnictví a finanční řízení podniku. Letošním tématem byla první polovina 20. století, tedy dress code ve stylu Velkého Gatsbyho.

V místnosti byl těžký vzduch. K baru se pomalým krokem, s ozvěnou ostruh vrážející do podlahy, přibližoval kovboj. Za opaskem pár naleštěných „kvérů“ a klobouk, který odhaloval z obličeje jenom to nejostřejší. „Whisky“ procedil mezi zuby. Na zdi po jeho pravici viselo zrcadlo. Koutkem oka spatřil odraz. Jako by viděl andělská křídla patřící postavě, která živě debatovala s postavou belzebuba. Za ním se kolébavě mihnul údržbář v uniformě a srazil se ve dveřích s „kravaťákem“. Kovboj se s ledabylým postojem otočil zády k baru s whisky v ruce. Ale přesto bedlivě pozoroval každičký detail. V příšeří vedlejší místnosti stály dvě postavy. Muž s uhlazeným účesem, v elegantním obleku, bílé košili, motýlku a lakovkách. A žena. S péřovou čelenkou ve vlasech a ve třpytivé róbě, odhalující tak akorát a upozorňující jen na důležité. Tyčil se nad drobnou blondýnkou, jejíž zlatavé lokny se leskly při každém sebemenším pohybu. Hravě se zasmála. Pohodila vlasy a ve světle gentlemanovi ruky, jež držela sirku připalující její cigaretu, bylo vidět hlavně její rudé rty.

Takto by vypadala místnost zaplněná postavami, které se zúčastnily již legendárních akcí - ÚFŘP party, jejíž hlavní doménou jsou tematicky laděné večery. Pomyslnou třešničkou na dortu, která udržuje naživu tuto tradici, je v prvé řadě pomoc jihočeskému Centru BAZALKA, které se zabývá komplexní pomocí o děti s těžkým zdravotním postižením. Jedná se o nestátní neziskovou organizaci, která zprostředkovává pomoc lidem, kteří ji opravdu potřebují, a to prostřednictvím individuálních a firemních dárců.

Tímto Vám všem děkujeme za vydařený zážitek a zejména za hojnou účast na tomto charitativním večeru. Právě díky Vám, kteří jste přispěli, ať už zakoupením lístků, zakoupením tiketů ke hře o ceny, anebo jen z dobré vůle, patří velké a srdečné díky. Pro Centrum BAZALKA byla vybrána částka 22 012,- Kč.Tato událost by samozřejmě nevznikla bez spolupráce štědrých sponzorů, a to Jihočeské Univerzity, Ekonomické fakulty JU a Budějovického Budvaru. Tímto jim srdečně děkujeme za velkou ochotu a spolupráci. Dále děkujeme klubu K2 a DJ Gizzy, za jejich spolupráci a za neopakovatelnou atmosféru. Velké díky patří samozřejmě i studentům, kteří se podíleli na celkové organizaci. Jmenovité díky si zaslouží zejména hlavní organizátorka této úžasné charitativní akce – Bc. Veronika Mikešová, která dokázala uspořádat nádherný a opravdu vydařený večer.

Doufáme, že nezanevřete na tuto akci, která se dědí ne z generace na generaci, ale z ročníku na ročník! ÚFŘP party pokračuje ve velkém stylu zase za rok, tak neváhejte a vyznačte si v kalendáři konec roku 2016 jako charitativní!

 

Bc. Kristina Chadimová

studentka 5. ročníku ÚFŘP